Aktiviteter i Voxnabruk

Aktiviteter

Voxna-bruk och dess omnejd bjuder på ett rikt utbud av aktiviteter.

Voxnabruks Kanot & Camping – Vår andra anläggning i Voxnabruk!

Här finns många fina turförslag till kanotfärder på Voxnan och dess biflöden. Vi har turer för de flesta, tuffa forsar, lugna fina familjeturer. Passa på att packa med badkläder för ett dopp på¨någon av de fina sandstränderna. Bekväma boenden i lägenheter ( boka)

Jim Reevs museum –  ligger inte långt från herrgården, här får ni se en helt otrolig samling av hans musik och föremål, och lyssna på Björn som guidar er i museet, vi hjälper gärna till att boka in er där för en visning.

 

Voxna-bruks järnhistoria – Historien sträcker sig tillbaka så långt som till 1700- talet, då man fann järnmalen i berget och järnbrytningen hade sin början. Gör ett besök på hembygdsgården eller de gamla byggnaderna från järnbruket och lyssna till historien.

 

Världsarvet Hälsingegårdar – I kommunen ligger två av gårdarna, vad passar väl bättre än ett besök även där?

 

Fiske – Vi har fina fiskevatten där det finns både ädelfisk samt gädda och abborre fråga oss gärna så hjälper vi er med en lämplig sjö ( vi säljer även fiskekort)

Bada – Voxnabruk har ett av kommunens finaste badplatser, Övrehammaren är ett fint familjebad och här finns bryggor, hopptorn och fina gräsmattor för sol och trevliga stunder. Voxnan erbjuder många vackra stränder, den mest berömda är Frostkilen, här passerar ni många vackra platser om ni paddlar kanot med Voxnabruks Kanot & Camping.

 

Skidor/snöskoter– Herrgården syns väl från skoterleden som passerar genom Voxna-Bruk och vi står gärna som värd om ni har en tur inplanerad förbi oss. Längdskidspår finns i varierande längd och svårigheter och sköts av idrottsföreningen på orten. Vintertid finns även en hockeyplan uppspolad för de som vill åka skridskor.

 

Alpint – Edsbybacken ligger ca 20 km från herrgården, här finns 7 nedfarter och 3 liftar, varav ett åkband för de minsta.

Besök oss på Voxnabruks Herrgård

öppettider

Vi har öppet året runt för bokningar

Restaurangen öppen:
1/3 kl. 17,00-20,00  Meny
29/3 17,00-21,00 Meny

förfrågan

DELA: